Bloggen

16. sep, 2021

Bästa Vittra

16. sep, 2021

Verkar som hösten har sitt grepp om oss nu, kalla nätter och klar fin luft på dagarna. 

Ett bra klimat för mig och lättare att andas då jag har en lungsjukdom, värmen är hemsk orkar inte göra många knop en sådan dag.

Nu är min tid, träna hundarna är en ren glädje då jag orkar med både spår och apportering.

Lite tävlingslydnad blir det mellanåt men fokar på jaktapporteringen och jaktlydnaden viltspåret är ju också en rolig del som Zolo och jag tränar inför Anlagsklass i vår.

Njut nu av denna vackra tid med alla dess fäger !🙂

Bilden är från senaste träningen med gänget

25. jul, 2021

Denna värme börjar bli jobbig både för mig och hundarna. Bad varje dag mycket simma för Vittra som är super bra och Zolo har fått en bra start på att vara i vatten.

Jag och Zolo tränar för att bli ett starkt team som är så viktigt i all hundsport, och i jakten som vi ska köra så är det så viktigt att ha en hund som är lyhörd och vill vara nära mig i alla lägen. Tränar mycket hantering framför allt runt huvudet då det är där man kommer ha kontakt i avlämningar på både dummies och vilt. 

Zolo ska kännas be kväm med att jag klappar och han ska aldrig släppa de han ska avlämna till mig förens  kommando ges. Grundträningen är viktigast och jag får sån bra hjälp av uppföraren Annika. 

Vittra och jag ska starta WT i September så vi tränar på samma saker kan aldrig träna för mycket på tillit och följsamhet. Jaktlydnaden är superviktig så lägger stor vikt på den.

Idag blir det värmerekord säger dom typ 30 grader så vi åker till badet och myser

Må så gott

Monica/Vittra/Zolo

22. jul, 2021

Vi tränar på Zolo börjar vilja haka på i träningen och bjuder upp själv till det. Vi tränar avlämningar, följsamhet och signaler. Vittra tränar för att starta WT i September ska bli kul att komma ut och få se hur hon tar allt som är på ett prov.

 

15. jul, 2021

fortsätter blir inte mycket gjort, hundarna ligger inne eller i skuggan och sover.

Vaknar till mot kvällen då det blir svalare, ska försöka ta mig till badet idag men bilen är det typ 80 grader i.