Monica heter jag och är född på 60-talet bor några mil utanför Norrtälje i ett hus med mina hundar och katter.

Skogen in på  knuten och havet inte allt för långt bort. Under säsong för bär och svamp så plockas det en hel del på våra promenader.

Jag har haft hund sen barnsben. En Bostonterrier hon hette Tina och blev 14 år. Hon va en rolig och aktiv hund som bjöd upp till lek vi hade kul tillsammans.

Jag har alltid varit en hundmännsika och har haft några olika raser genom åren. Då jag va gift hade vi jakthundar som Tax och Drever de va ju mest min mans. Själv hade jag en Golden retriver och en jaktlabrador,tränade apportering, jaktlydnad och viltspår. Tränade med en grupp där vi träffades och hjälpte varandra.

Jag har också provat på att ha Schäfer  Caliber och Kaxa hade  en hane och en tik ( fodervärd till henne), startade BH prov och va aktiv på OG Lövsättra där man tränade IPO/BSL. Så kul men mycket träning om man vill komma vidar.

När jag bodde  i Åkersberga  var jag medlem i Österåkers Bk. En bra klubb där utbildade jag mig till Allmänlydnadinstruktör och höll lite kurser. De här va ca 20 år sedan tiden går fort.

Sen har jag varit utan hund ett tag då jag började plugga till undersköterska och i samma väva så flyttade jag till Norrtälje. 

Men att vara utan hund är för mig inget alternativ. Så småningom kom jag i kontakt med rasen Polski Owczarek Nizinny, Polsk vallhund. Hon finns under Änglahund här på sidan. Så nu finns endast Golden Retriever här hemma. Nu finns även Zolo som är en jaktgolden här hemma