17. sep, 2021

Zolo 4 1/2 mån

6. sep, 2021
6. sep, 2021

Nu har vi kommit igång Zolo och jag ska träna för instruktör Sofi Phil en mycket erfaren och duktig sådan.

Vi får en läxa varje gång som vi ska träna på, denna gång va jaktfot och fokusera. Jag anväder skål med godis i för att Zolo ska lära sig fokusera titta framåt på det som jag ställer där. Detta är för att i senare träning hålla koll då dummies kastas som markering. 

Filmen visar hur jag tränar!

6. sep, 2021

Zolo har börat byta till vuxentänder så apportering/ha nåt i munnen har vi lagt ner under tandskiftet. Men finns ju så mycket annat att träna på. Vi har varit med på träningar där det är många hundar och det skjuts med apportkastare, Zolo har tagit det med ro. Mycket passivitet och bara vara vid min sida.

Han har provat hämta apport i vatten samt apporterat vilt and och kråka, där ska vi träna på att vara mjuk i munnen och vara rädd om viltet. Zolo har fina avlämningar och bra fart ut och in med de han har i munnen. Jaktfotet tränar vi på varje promenad så tränar vi att gå vid vänster sida och vara lugn, han fixar det mycket bra får ju lite draghjälp av Vitta som går med.

Jag är mycket nöjd med Zolo och ser fram emot en rolig höst med träning och lek, och såklart sköna dagar i skogen där vi bara är. 

Spår har vi porvat både vilt/person spår!

 

4. aug, 2021

Indragårdens Zolo en jaktgolden hane som är pigg, har motor men samtidigt så kelig och lugn innomhus.

Kan koppla av och bara va, vara på när jag bjuder upp till lek eller träning, Zolo kommer från föräldrar som älskar att jobba och är meriterade i olka grenar t.ex jakt, bruks. Så han har bra linjer som jag kommer att förvalta så gott jag kan.

Vi kommer också att träna för instruktör då det gäller jakten många bitar som måste sitta och där vill jag ta hjälp så jag förstår och kan träna rätt.