Bakgrund

 

Monica heter jag och är född på 60-talet bor några mil utanför Norrtälje i ett hus med mina hundar.

Skogen in på knuten och havet inte allt för långt bort. Under säsong för bär och svamp så plockas det en hel del på våra promenader.

 

Jag har haft hund sen barnsben. En Bostonterrier hon hette Tina och blev 14 år. Hon va en rolig och aktiv hund som bjöd upp till lek vi hade kul tillsammans.

Jag har alltid varit en hundmännsika och har haft några olika raser genom åren. Då jag va gift hade vi jakthundar som Tax och Drever de va ju mest min mans. Själv hade jag en Golden retriver och en jaktlabrador,tränade apportering, jaktlydnad och viltspår. Tränade med en grupp där vi träffades och hjälpte varandra.

 

Jag har också provat på att ha Schäfer Caliber och Kaxa hade en hane och en tik ( fodervärd till henne), startade BH prov och va aktiv på OG Lövsättra där man tränade IPO/BSL. Så kul men mycket träning om man vill komma vidar.

När jag bodde i Åkersberga var jag medlem i Österåkers Bk. En bra klubb där utbildade jag mig till Allmänlydnadinstruktör och höll lite kurser. De här va ca 20 år sedan tiden går fort.

 

Sen har jag varit utan hund ett tag då jag började plugga till undersköterska och i samma väva så flyttade jag till Norrtälje.

Men att vara utan hund är för mig inget alternativ. Så småningom kom jag i kontakt med rasen Polski Owczarek Nizinny, Polsk vallhund. Hon finns under Änglahund här på sidan. Så nu finns endast Golden Retriever här hemma. Nu finns även Zolo som är en jaktgolden här hemma.

Att flytta från min stuga i skogen är en stor förändring för bådemig och hundarna.

Men jag måste säga att vi funnit oss tillrätta snabbt, funderade på hur det skulle vara med alla ljud som är grannar, bilar, hundar som skäller, barn som låter, dörrar som öppnas, steg i trappen men inte ett dugg störd faktiskt.

Hundarna är tysta och fina inne och ute tar dom det med ro.

Att gå kvällspromenad här mot i svarta skogen är ju nytt och faktiskt trevligt, känner mig inte så ensam.

Har hittat flera mysiga promenadvägar och golfbanan är ju en favorit där kan hundarna få springa av sig och även bra träningsplats.

 


Praktiskt för mig är det ju en stor lättnad, ingen snöskottning, gräsklippning och hålla ordning på tomten man vill ju att det ska se trevligt ut. Nu kan jag ta en kaffe och kolla ut på snön och faktiskt njuta av det vackra.

För min häsla är det ju bättre att jag kan lägga min energi på mig och hundarna istället för att vara helt slut av jobb.

 

Besökare idag: 0 | Denna månad: 1 | Totalt: 421514

Skriv ett inlägg

Lämna gärna ett tassavtryck här!

 
 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S